עוגיות נוסטלגיות להכנה עם מכשיר זילוף העוגיות של Marcato

התמונה באדיבות: ענת אלישע ביטון
המתכון באדיבות ענת אלישע ביטון, דמיון ויצירה במטבח

מצרכים לכ- 80-100 עוגיות קטנטנות :
200 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר
1 ביצה L בטמפרטורת החדר
380 גרם קמח רגיל
40 גרם קוקוס
כפית מחית וניל
קורט מלח
לעוגיות חומות: כף קקאו

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, לא טורבו.
מרפדים תבניות בנייר אפייה, אם ברשותכם תבנית בציפוי טפלון היא מושלמת לעוגיות האלה, משמנים אותה קלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומקרימים כשלוש דקות לקרם אחיד.
מוסיפים את הביצה ומחית הוניל ומערבלים עוד כדקה במהירות בינונית.
מוסיפים את הקוקוס, הקמח והמלח ומערבלים עד איחוד.
במידה ורוצים עוגיות חומות, מחלקים את הבצק לשניים ומוסיפים חציו כף קקאו איכותי.
ממלאים את המזרק בבצק, בוחרים את הדיסקית הרצויה ויוצרים את הצורות שרוצים.
אם עובדים עם נייר אפייה, חשוב להחזיק אותו בזמן שמנתקים את המזרק מהנייר.
אופים עד הזהבה קלה, כ- 20 דקות. שמרו על התנור!
מצננים ואוכלים בהנאה.

 
x

#{title}

#{text}

#{price}