מתכונים

מצרכים:
500 גרם קמח חיטה-רכה
5 ביצים
כמות קטנה של מים

הכנת הבצק: 
-צרו גומה עם הקמח בקערה; שפכו את הביצים והמים לתוכה
-ערבבו את הקמח, הביצים והמים עם מזלג ולושו את הבצק
-המשיכו ללוש את הבצק ביד עד שהוא חלק ודביק. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים, אם הוא דביק מדי הוסיפו מעט קמח
-הוציאו את הבצק מהקערה והניחו אותו על שולחן מקומח קלות. המשיכו, במידת הצורך, ללוש את הבצק ביד; לאחר מכן, חיתכו אותו לארבעה חלקים.

הכנת גיליון הפסטה:
-הגדירו במכונת הפסטה את התאמת-העובי ל0 והעבירו את אחת מארבעת חתיכות הבצק דרך הרולרים החלקים. 
-בעדינות, אבקו את שני צידי הגיליון של הפסטה עם קמח וקפלו אותו לשניים. העבירו את גיליון הפסטה, בשנית, דרך הרולרים החלקים.
-חזרו על פעולות אלה מספר פעמים עד שגיליון הפסטה יקבל צורה ארוכה ורגילה
-חיתכו את הגיליון שהתקבל לשני חלקים, ופזרו עליהם באורח קל קמח משני הצדדים
-הגדירו את התאמת-העובי ל1 והעבירו את הגיליון רק פעם אחת; לאחר מכן, קבעו את התאמת-העובי ל2 והעבירו את הגיליון פעם נוספת; לאחר מכן, קבעו את התאמת-העובי ל3, וכן הלאה עד שתשיגו את העובי הנדרש.
-התאימו למכונת הפסטה את האביזר החיתוך הנבחר והעבירו את הגיליון דרך הרולרים החותכים כדי להשיג את צורת הפסטה הרצויה
-לבסוף, בשלו את הפסטה שהכנתם, או אחסנו אותה, לאחר שהשארתם אותה להתייבש על  מעמד הייבוש שלנו לשעה אחת לפחות.

אופן בישול הפסטה:
-הרתיחו מים מומלחים, כ 4 ליטר וחצי מים לק“ג בצק, והכניסו את הפסטה הטרייה. פסטה טרייה יש לבשל לזמן קצר מאוד, ממוצע של 4-2 דקות, תלוי בעובי
-מערבבים בעדינות את הפסטה במים, מסננים את הפסטה כאשר היא מבושלת 
-מעבירים את הפסטה המבושלת לתוך סיר/מחבת עם הרוטב שהכנו, מערבבים ומגישים על צלחות חמות. 
בתאבון!

טיפים לפסטה טרייה:
-עובי גיליון הפסטה הדק ביותר מושג על ידי הגדרת המכונה על 9 והעברת גיליון הפסטה בה פעמיים
-אם הרולרים לא מסוגלים לחתוך את הגיליון זה אומר שהבצק רך מדי. הוסיפו קמח
-אם הבצק יבש מדי הרולרים לא יוכלו להכניסו פנימה. הוסיפו מים
-בשלו את הפסטה בכמות גדולה של מים חמים (4 ליטר ל1/2 קילוגרם של פסטה)
-אין להשתמש בביצים קרות ישר מהמקרר
-אל תוסיפו מלח בהכנת הבצק
-הבצק מוכן כאשר הוא לא נדבק לאצבעות שלך
-העובי המומלץ של גיליון בצק לפטוצ'יני הוא 5 בהתאמת-עובי במכונה
-העובי המומלץ של גיליון בצק לטַלִיולִינִי הוא 7 בהתאמת-עובי במכונה
מרכיבים להכנת הבצק ביד:
500 גרם קמח חיטה-רכה
5 ביצים
כמות קטנה של מים
100 גרם תרד

הכנת הבצק עם המכונה החשמלית להכנת בצק:
500 גרם קמח חיטה-רכה
4 ביצים
כמות קטנה של מים, כך שהנוזלים יגיעו ל250 מ"ל
100 גרם תרד

חלופה טבעונית בשילוב קמחים
במקום להשתמש ב-500 גרם של קמח חיטה-רכה:
250 גרם של קמח איכותי מאוד ו250 גרם קמח חיטת דורום
במקום 5 ביצים: 250 מ"ל של מים

הכנת הבצק ביד
-הכינו את עלי התרד, הרתיחו אותם במשך 10-15 דקות, סננו אותם וסחטו את כל מי-הבישול החוצה ביסודיות; לאחר מכן העבירו אותם דרך המעבד
-צרו באר עם הקמח בקערה; שפכו את הביצים, המים והתרד המעובד לתוכה
-ערבבו את הקמח, הביצים, המים והתרד עם מזלג ולושו את הבצק
-המשיכו ללוש את הבצק ביד עד שהוא חלק ונדבק ביחד. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים, אם הוא דביק מדי הוסיפו מעט קמח
-הוציאו את הבצק מהקערה והניחו אותו על שולחן מקומח קלות. 
-המשיכו, במידת הצורך, ללוש את הבצק ביד; לאחר מכן, חיתכו אותו לארבעה חלקים.

הכנת בצק עם המכונה החשמלית להכנת בצק
-הכינו את עלי התרד, הרתיחו אותם במשך 10-15 דקות, סננו אותם וסחטו את כל מי-הבישול החוצה ביסודיות; לאחר מכן העבירו אותם דרך המעבד
-מדדו את הקמח והביצים בנפרד לתוך כוס המדידה:
מדדו את הקמח בחלק 1 של כוס המדידה. שברו את הביצים לתוך חלק 2 של כוס המדידה והוסיפו מים כך שהנוזלים יגיעו ל250 מ"ל
-שיפכו את הקמח, הביצים, המים והתרד המעובד לתוך המכונה/מיקסר; הפעילו אותה ולושו במשך 5 דקות
-הוציאו את הבצק מהמיקסר והניחו אותו על צלחת. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים, אם הוא דביק מדי הוסיפו מעט קמח; לאחר מכן, חיתכו אותו
לארבעה חלקים.

הכנת הגיליון
-הגדירו במכונת הפסטה את התאמת-העובי ל0 והעבירו את אחד מארבעת חתיכות הבצק דרך הרולרים החלקים. אם אתם משתמשים במכונה החשמלית להכנת בצק, התאימו את האביזר Sfoglia 150 עם הרולרים החלקים למכונה
-בעדינות אבקו את שני צידי הגיליון של הפסטה עם קמח וקפלו אותו לשניים. העבירו את גיליון הפסטה בחזרה דרך הרולרים החלקים שוב: חזרו על פעולות אלה מספר פעמים עד שלגיליון הפסטה יש צורה ארוכה ורגילה
-חיתכו את הגיליון שהתקבל לשני חלקים, ופזרו עליהם באורח קל קמח משני הצדדים
-הגדירו את התאמת-העובי ל1 והעבירו את הגיליון רק פעם אחת; לאחר מכן, קבעו את התאמת-העובי ל2 והעבירו את הגיליון פעם נוספת; לאחר מכן, קבעו
את התאמת-העובי ל3, וכן הלאה עד שתשיגו את העובי הנדרש
-התאימו למכונת פסטה אטלס או למכונה החשמלית להכנת בצק, את האביזר חיתוך הנבחר והעבירו את הגיליון דרך הרולרים החותכים כדי להשיג את צורת
הפסטה הנדרשת
(לא ניתן להרכיב אף אביזר חיתוך על מכונת פסטה אמפיה)
-לבסוף, בשלו את הפסטה שהכנתם, או אחסנו אותה לאחר שהשארתם אותה להתייבש על מעמד הייבוש שלנו (של מרקטו או מעץ) לשעה אחת לפחות.

טיפים פסטה טריה
-אין להשתמש בביצים קרות ישר מהמקרר
-אל תוסיפו מלח בהכנת הבצק
-הבצק הוא העקביות המושלמת כאשר הוא לא נדבק לאצבעות שלך
-העובי המומלץ של גיליון בצק לפטוצ'יני הוא 5 בהתאמת-עובי
-העובי המומלץ של גיליון בצק לטַגְלִיוׄלִינִי הוא 7 בהתאמת-עובי
-עובי גיליון הפסטה הדק ביותר מושג על ידי הגדרת המכונה על 9 והעברת גיליון הפסטה בה פעמיים
-אם הרולרים לא מסוגלים לחתוך את הגיליון זה אומר שהבצק רך מדי. הוסיפו קמח
-אם הבצק יבש מדי הרולרים לא יוכלו להכניסו פנימה. הוסיפו מים
-בשלו את הפסטה בכמות גדולה של מים חמים (4 ליטר ל1/2 קילוגרם של פסטה)
מרכיבים:
• 500 גרם קמח לבן רגיל
• 1 כוס חלב.
• 200 גרם סוכר
• 250 גרם חמאה או מרגרינה
• 4 חלמונים
• קמצוץ של מלח
הכנת הבצק:
• שימו את הקמח בקערה והוסיפו סוכר וקמצוץ של מלח.
• לאחר מכן הוסיפו את החלמונים וערבבו באמצעות מזלג.
• הוסיפו את החמאה המומסת ולאחר מכן את החלב.
• ערבבו את התערובת עם הידיים עד לקבלת בצק
הכנת המכשיר להכנת העוגיות:
• הבריגו החוצה את טבעת הנעילה והרימו את המוט. לאחר מכן הכניסו את
הבצק לתוך המיכל.
• הכניסו את הדיסקית הרצויה לתוך טבעת הנעילה וודאו שהחלק המוגבה של
הדיסקית פונה כלפי מטה.
• הדקו את טבעת הנעילה בגליל.
• בחרו את עובי העוגיה על ידי סיבוב מתאים של המפתח:
דרגה 1 עוגיות דקות
דרגה 2 עוגיות עבות
• סובבו את הכפתור כך שהשיניים של המוט הם כלפי המפתח. הנמיכו את הידית
מספר פעמים עד שהבצק מגיע לחורים באופן שווה. מומלץ לא להשתמש בעוגייה
הראשונה.
• לאחר מכן הניחו את המכשיר על מגש תנור קר ודחפו את הידית כלפי מטה בעזרת
מאריך הידית השחור. אין להשתמש בנייר אפייה!
• לאחר שהידית מורמת הזיזו את המכשיר והוא מוכן לעוגייה הבאה .
מלאו את המגש במספר העוגיות הרצוי.
• חממו את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס
• הכניסו את המגש לתנור למשך כ- 20 דקות
 
אפשרויות נוספות:
עוגיות שוקולד:
להוסיף למתכון הבסיסי, ראה לעיל, 50 גרם
אבקת קקאו ושקית של אבקת אפייה.
עוגיות קוקוס:
להוסיף למתכון הבסיסי 100 גרם קוקוס טחון
עוגיות מכוסמת ודבש:
• 350 גרם קמח כוסמת
• 100 גרם דבש
• 125 גרם מרגרינה
• 2 חלמונים
• חצי כוס חלב
• קמצוץ מלח
• 1/2 שקיק של אבקת אפייה (כ-8 גרם)
עוגיות מקמח קמוט:
• 350 גרם קמח קמוט מחיטה מלאה
• 125 גרם דבש
• 150 גרם חמאה
• 2 חלמונים
• חצי כוס חלב
• קמצוץ של מלח
• 1 שקית אבקת אפייה
• 1/2 שקיק של אבקת אפייה (כ-8 גרם)
 
עוגיות שקדים או אגוזים:
להוסיף למתכון הבסיסי 200 גרם שקדים
טחונים דק או 150 גרם של אגוזי לוז
טחונים דק.
עוגיות בטעם תפוז וקינמון:
• 500 גרם קמח לבן רגיל
• 250 גרם חמאה
• 200 גרם סוכר
• 4 חלמונים
• 1 שקית אבקת אפייה
• קמצוץ של מלח
• 1 תפוז של קליפה מגורדת ושל המיץ
• 10 גרם אבקת קינמון
עוגיות קמח מלא:
• 350 גרם קמח מלא
• 100 גרם מרגרינה
• 125 גרם סוכר חום
• 2 חלמונים
• 1 כוס חלב
• קמצוץ של מלח
• 1 שקית וניל
• 1/2 שקיק של אבקת אפייה (כ-8 גרם)
עלי גפן במילוי בשר טלה ואורז ברוטב משמשים
מתכון באדיבות השפית אושי ויטריאול
זמן הכנה כ- 60 דקות סה"כ
קל להכנה
מצרכים ל-40 עלי גפן:
50 עלי גפן טריים או משומרים (את המשומרים להשרות 20 דקות במים ואז להחליף מים 3 פעמים)
1/2 ק"ג בשר טלה טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
1 כף עלי טימין
1 כפית בהרט
½1 כוס אורז ארוך מושרה במים פושרים ל-½ שעה
5 משמשים טריים או מיובשים פרוסים
3 כפות רכז רימונים
2 כוסות טחינה
מיץ לימון מ-2 לימונים
3 כפות רכז רימונים
2 כוסות מים
סילאן
1 כף צנוברים קלויים
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1. הכנת המילוי: מטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים את בשר הטלה, מתבלים בבהרט, מלח, פלפל וטימין, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות נוספות. מקררים היטב ומוסיפים לתערובת את האורז.
2. מגלגלים את העלים: פורשים עלה עם החלק המבריק כלפי מטה, מניחים בקצהו כפית אחת של המילוי ומגלגלים. יש להשאיר 10 עלי גפן בצד לריפוד וכיסוי הסיר.
3. מרפדים את הסיר בעלי גפן, מניחים את העלים הממולאים בשתי שכבות ומכסים בעלי הגפן הנותרים.
4. הכנת הרוטב: מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, מיץ לימון, משמשים חתוכים, 2 גבעולי טימין, מלח, פלפל ורכז רימונים, ומבשלים עד לרתיחה.
5. יוצקים את הרוטב כ-1 ס"מ מעל העלים המגולגלים, ומבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות, עד לספיגה מלאה של הנוזלים.
6. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה כ-20 דקות נוספות.
7. להגשה: יוצקים על צלחת הגשה 3 כפות של טחינה, מפזרים מעל משמשים קצוצים, מעט סילאן וצנוברים קלויים ומניחים במרכז את עלי הגפן המוכנים.
 
המרכיבים ל- 4 פיצות בינוניות:
 לבצק:
50 גרם שמרים טריים
2 ושליש כוסות מים חמימים
 1ק"ג קמח לבן או קמח ללחם
 2כפות שטוחות מלח דק
1 וחצי כפות סוכר
 3 כפות שמן זית
 לרוטב:
2 קופסאות שימורים של עגבניות קלופות
שמן זית
 4שיני שום, קלופות ופרוסות דק
עלים מ- 8 גבעולי בזיליקום טרי
פלפל שחור גרוס גס
פלפל צ'ילי יבש, כתוש לפי הטעם
 200גרם גבינת מוצרלה בופאלו מגוררת ( ניתן להשתמש גם בגבינת מוצרלה רגילה )
 כלים:  אבן שמוט, קרש עץ להכנסה והוצאת הפיצה מהתנור, כף לפיצה,
גלגלת לחיתוך פיצה
 אופן ההכנה:
 1.    מכניסים את אבן השמוט לתחתית התנור ומחממים את התנור לחום המקסימלי.
2. מכינים את הבצק: מערבבים שמרים ומים חמימים בקערה קטנה.
3. מערבבים קמח וסוכר בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה, ויוצרים גומה במרכז.
4. יוצקים את תערובת השמרים למרכז קערת הקמח ומניחים כך למשך 10 דקות.
5. מוסיפים מלח ושמן זית ומתחילים לערבב. תחילה בעזרת כף, בהמשך בידיים. לשים עד לקבלת בצק חלק. במידת הצורך, מוסיפים מעט שמן זית בעת הלישה.
6. מכינים רוטב: מעבירים למעבד מזון את העגבניות הקלופות ומרסקים. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב על אש גבוהה ומטגנים שום עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומנמיכים מיד את האש. מוסיפים בזיליקום, מלח, פלפל שחור גרוס גס, פלפל צ'ילי כתוש לפי הטעם. מוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך. מסירים מן האש.
7. מניחים נייר אפייה ומקמחים. קורצים רבע מכמות הבצק ומרדדים על גבי נייר האפייה המקומח, עד הגודל הרצוי.
8. יוצקים רוטב על גבי הבצק המרודד, משאירים שוליים נקיים, מפזרים מוצרלה, מקשטים בעלי בזיליקום  ומכניסים לתנור בעזרת קרש העץ. אופים במשך 5-8 דקות, תוך השגחה צמודה, ומוציאים כששוליה של הפיצה מתחילים להזהיב או להשחים קלות. כל דקה מיותרת בתנור עלולה לגרום לכך שהפיצה תישרף, על כן יש לעקוב מקרוב בעת האפייה.
 מוציאים את הפיצה בעזרת קרש העץ, חותכים בעזרת גלגלת הפיצה,
מגישים חם ונהנים 😊
מתכון לעוגיות קינמון עם מכשיר זילוף העוגיות של Marcato ,
באדיבות אפרת ליכטנשטט, בלוגרית וכותבת הספר " אז מה את עושה כל היום ? "
www.lichtenstadt.com
מצרכים לכ- 80-100 עוגיות קטנטנות :
150 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר, ¾ כוס
1 ביצה בטמפרטורת החדר
240 גרם קמח רגיל, ⅔1 כוסות
3 כפיות שטוחות קינמון
1 גרידה מתפוז שלם, לא חובה
¼ כפית מלח
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, לא טורבו.
מרפדים תבניות בנייר אפייה, אם ברשותכם תבנית בציפוי טפלון היא מושלמת לעוגיות האלה, משמנים אותה קלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומקרימים כשלוש דקות לקרם אחיד.
מנקים את תחתית הקערה עם מרית וממשיכים לערבל.
מוסיפים את הביצה ומערבלים.
מוסיפים קמח, קינמון (או וניל), גרידת תפוז ומלח ומערבלים קצרות, רק עד שהבצק אחיד.
ממלאים את המזרק בבצק ויוצרים את הצורות שרוצים.
אם עובדים עם נייר אפייה, חשוב להחזיק אותו בזמן שמנתקים את המזרק מהנייר.
אופים 14-16 דקות עד שהעוגיות מזהיבות, שמרו על התנור!
מצננים לגמרי ושומרים בקופסא אטומה עד שבועיים.
הערות:
ממליצה מאד להשתמש במשקל על מנת להגיע לתוצאה מדויקת.
לא אוהבים קינמון? אפשר כמובן להשמיט ולהוסיף כפית תמצית וניל.
אפשר לגוון עם תמצית שקדים, תמצית מי זהר או מי ורדים, הל ועוד ועוד.
יתכן וקמחים שונים יניבו תוצאות שונות, מומלץ להשתמש בקמח עוגות רגיל.
אי אפשר להחליף את החמאה בשמן או בשמן קוקוס. כן אפשר במרגרינה אבל אני לא ממליצה על זה.
 
מתכון לעוגיות נוסטלגיות עם מכשיר זילוף העוגיות של Marcato ,
באדיבות ענת אלישע ביטון, דמיון ויצירה במטבח
מצרכים לכ- 80-100 עוגיות קטנטנות :
200 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר
1 ביצה L בטמפרטורת החדר
380 גרם קמח רגיל
40 גרם קוקוס
כפית מחית וניל
קורט מלח
לעוגיות חומות: כף קקאו
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, לא טורבו.
מרפדים תבניות בנייר אפייה, אם ברשותכם תבנית בציפוי טפלון היא מושלמת לעוגיות האלה, משמנים אותה קלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומקרימים כשלוש דקות לקרם אחיד.
מוסיפים את הביצה ומחית הוניל ומערבלים עוד כדקה במהירות בינונית.
מוסיפים את הקוקוס, הקמח והמלח ומערבלים עד איחוד.
במידה ורוצים עוגיות חומות, מחלקים את הבצק לשניים ומוסיפים חציו כף קקאו איכותי.
ממלאים את המזרק בבצק, בוחרים את הדיסקית הרצויה ויוצרים את הצורות שרוצים.
אם עובדים עם נייר אפייה, חשוב להחזיק אותו בזמן שמנתקים את המזרק מהנייר.
אופים עד הזהבה קלה, כ- 20 דקות. שמרו על התנור!
מצננים ואוכלים בהנאה.  
 
מתכון לעוגת שיש בסיר פלא מקמח כוסמין – המתכון באדיבות הקונדיטורית אריאל בן חמו, בעלת הבלוג "בריאלי" , Barieli.com

רכיבים:
 6 ביצים L מופרדות
150  גרם (3/4 כוס) סוכר קנים
קורט מלח
 5 גרם (1 כפית) תמצית וניל
 200 גרם (1 כוס) שמן זית
 240 גרם (1 כוס) חלב סויה
 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח כוסמין מלא
 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
30  גרם (3 כפות גדושות) קוקוס טחון- לא חובה
 20 גרם (2 כפות גדושות) קקאו

גנאש:
 100 גרם שוקולד מריר איכותי
 2 כפות שמן קוקוס

אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים עם מלח, וניל וסוכר. מתחילים במהירות נמוכה ועוברים למהירות הגבוהה ביותר עד לקצפת יציבה, תפוחה ולבנה.
2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את החלמונים, השמן והחלב עד לאיחוד.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה והקוקוס.
4. מוציאים את קערת המיקסר מהמיקסר ובעזרת מטרפה מקפלים בעדינות את תערובת הקמחים אל הבלילה, מתחילים במטרפה ועוברים ללקקן, זה עוזר לקיפול מהיר יותר ושמירה על מינימום ערבוב כדי למנוע פיתוח גלוטן ושמירה על האווריריות.
5. מעבירים קצת פחות מ – 1/3 מהתערובת ומערבבים עם הקקאו ליצירת תערובת שוקולדית.
6. את התערובת הבהירה מעבירים לסיר הפלא (לא צריך לשמן) ואת התערובת הכהה מניחים בעזרת כף מעל לתערובת הבהירה.
7. בעזרת שיפוד או סכין מערבבים מעט את התערובות ליצירת דוגמת שיש.
8. אפייה בגז: מניחים את תחתית הסיר המותאמת לגז על הלהבה הבינונית ומחממים אותה היטב, סוגרים את התבנית עם מכסה מותאם, מניחים את העוגה על התחתית החמה ומנמיכים את האש, אופים כ – 45-50 דקות בודקים בעזרת שיפוד הננעץ בעוגה ויוצא עם פירורים לחים בלבד.
9. אפייה בתנור: מחממים תנור ל – 160 מעלות בחום עליון תחתון (אם התנור שלכם חלש מחממים ל – 170 מעלות) ואופים את התבנית פתוחה כ – 45-50 דקות או עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.
10. עם סיום האפייה בגז או בתנור פותחים את המכסה, הופכים את התבנית על מסננת או בקבוק כרבע שעה לשמירה על הגובה.
11. ממתינים לקירור מוחלט, לאחר קירור, העוגה משתחררת לרוב לבד אבל במידת הצורך מעבירים סכין בדפנות.
12. גנאש: ממיסים את השוקולד והשמן בפולסים קצרים במיקרוגל או בבן מארי עד להמסה מלאה ומוזגים בעדינות על העוגה.

בתאבון!

טיפים:
*את החלב אפשר להחליף בכל חלב אחר או מיץ תפוזים
*אפשר להחליף את הקמח בכל קמח אחר
*את השמן אפשר להחליף בכל שמן אחר- אם תשתמשו בשמן שמתקשה בקירור כמו חמאה או שמן קוקוס המרקם מעט ישתנה.
*אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס, דמררה או לבן.

 
מתכון נוסטלגי לכיכר תמרים ואגוזים  

מצרכים:
3 כוסות קמח כוסמין
3 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1 כוס תמרים קצוצים הייטב
1/4 כוס, או יותר, אגוזים קצוצים
1 ביצה טרופה
1 וחצי כוסות חלב
2 כפות חמאה מומסת

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, לא טורבו.
מרפדים תבנית לחם או אינגליש קייק בנייר אפייה.
מערבבים את הקמח עם האבקת אפיה, הסוכר והמלח.
מוסיפים את התמרים והאגוזים ומערבבים הייטב.
מערבבים את הביצה עם החלב והחמאה ומוסיפים לתערובת הקמח.
לשים הייטב את כל התערובת ביחד. ניתן גם במיקסר עם וו גיטרה.
מניחים את הבצק שנוצר בצורת כיכר בתבנית. מכסים במגבת וממתינים חצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כחצי שעה. יש לבדוק במהלך האפיה על מנת
לא לייבש את המאפה מידי.

מצננים, מורחים חמאה, ומתמוגגים מהנאה 😊
 
 
מצרכים לכנת הבצק ביד:
300 גרם קמח כוסמת
2 חלבוני ביצה
125 מ"ל מים    

הכנת הבצק: 
- צרו באר עם קמח הכוסמת בקערה; שפכו את חלבוני הביצים והמים לתוכה
- ערבבו את הקמח, חלבוני הביצים והמים עם מזלג ולושו את הבצק
- המשיכו ללוש את הבצק ביד עד שהוא חלק ונדבק ביחד. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים, אם הוא דביק מדי הוסיפו מעט קמח
- הוציאו את הבצק מהקערה והניחו אותו על שולחן מקומח קלות. המשיכו, במידת הצורך, ללוש את הבצק ביד; לאחר מכן, חיתכו אותו לארבעה חלקים.


הכנת הגיליון
- הגדירו במכונת הפסטה את התאמת-העובי ל0 והעבירו את אחד מארבעת חתיכות הבצק דרך הרולרים החלקים. אם אתם משתמשים במכונה החשמלית להכנת בצק, התאימו את האביזר Sfoglia 150 עם הרולרים החלקים למכונה
- בעדינות אבקו את שני צידי הגיליון של הפסטה עם קמח וקפלו אותו לשניים. העבירו את גיליון הפסטה בחזרה דרך הרולרים החלקים שוב: חזרו על פעולות אלה מספר פעמים עד שלגיליון הפסטה יש צורה ארוכה ורגילה
- חיתכו את הגיליון שהתקבל לשני חלקים, ופזרו עליהם באורח קל קמח משני הצדדים
- הגדירו את התאמת-העובי ל1 והעבירו את הגיליון רק פעם אחת; לאחר מכן, קבעו את התאמת-העובי ל2 והעבירו את הגיליון פעם נוספת; לאחר מכן, קבעו
את התאמת-העובי ל3, וכן הלאה עד שתשיגו את העובי הנדרש
- התאימו למכונת פסטה אטלס או למכונה החשמלית להכנת בצק, את האביזר חיתוך הנבחר והעבירו את הגיליון דרך הרולרים החותכים כדי להשיג את צורת
הפסטה הנדרשת
(לא ניתן להרכיב אף אביזר חיתוך על מכונת פסטה אמפיה)
- לבסוף, בשלו את הפסטה שהכנתם, או אחסנו אותה לאחר שהשארתם אותה להתייבש על מעמד הייבוש שלנו (של מרקטו או מעץ) לשעה אחת לפחות.

טיפים פסטה טריה
אין להשתמש בביצים קרות ישר מהמקרר
אל תוסיפו מלח בהכנת הבצק
הבצק הוא העקביות המושלמת כאשר הוא לא נדבק לאצבעות שלך
העובי המומלץ של גיליון בצק לפטוצ'יני הוא 5 בהתאמת-עובי
העובי המומלץ של גיליון בצק לטַגְלִיוׄלִינִי הוא 7 בהתאמת-עובי
עובי גיליון הפסטה הדק ביותר מושג על ידי הגדרת המכונה על 9 והעברת גיליון הפסטה בה פעמיים
אם הרולרים לא מסוגלים לחתוך את הגיליון זה אומר שהבצק רך מדי. הוסיפו קמח
אם הבצק יבש מדי הרולרים לא יוכלו להכניסו פנימה. הוסיפו מים
בשלו את הפסטה בכמות גדולה של מים חמים (4 ליטר ל1/2 קילוגרם של פסטה)
מצרכים לכ – 80 עוגיות:
·  6 כוסות קמח
·  2  שקיות אבקת אפיה
·  200  גרם מרגרינה מומסת
·  כוס שמן
·  כוס מיץ תפוזים
·  שקיות סוכר וניל
·  1 ורבע כוסות סוכר
·  חצי כוס קוקוס
·  חצי כוס שומשום
אופן ההכנה:
 -  יוצרים תערובת פירורית עם המרגרינה ועם כמחצית מכמות הקמח. מוסיפים סוכר, סוכר וניל ואבקת אפייה, ומערבבים לתוך התערובת.
 -  מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן, וממשיכים ללוש ולהוסיף את שאר הקמח, הקוקוס והשומשום בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד.
 -  מכניסים את הבצק למכונה כשעליה מורכב החלק המיוחד לעוגיות.
 -  חותכים רצועות באורך של כ- 8 ס"מ
 -  מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ואופים בחום של 180 מעלות בין
 -  12-15 דקות, עד הזהבה קלה.
מגישים עם תה או קפה ונהנים
 
פסטה מזוקיני, ללא גלוטן – זודלס
המתכון באדיבות הילית סביר צידון המעבירה סדנאות בישול בריא, hilitsavir.com


מצרכים ל 2 מנות :
מכשיר ספירלה
4 זוקיני 
כ- 20 עגבניות שרי, ניתן מצבעים שונים, חצויות לאורכן
פלפל חריף פרוס דק (לפי הטעם)
5 שיני שום פרוסות (לפי הטעם)
שמן זית להקפצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
טונה משובחת
פרמזן מגורר

הוראות הכנה:
מגלפים 4 זוקיני, במכשיר הספירלה, לפסטה, מפזרים מעט מלח, ומניחים בצד.
מחממים שמן זית במחבת. מקפיצים את העגבניות, השום והפלפל החריף
עד שהם מבושלים במידה קלה. מפוררים פנימה את הטונה ומבשלים עוד כדקה.
מכניסים את הפסטת זוקיני לתוך הרוטב ומכבים את האש. הזוקיני לא צריך להתבשל.
מגישים לצלחות עם חופן פרמזן מגורד מעל.
בתיאבון 😊
 
פסטה מזוקיני, ללא גלוטן, עם קרם קוקוס ופטריות – זודלס
המתכון באדיבות הילית סביר צידון המעבירה סדנאות בישול בריא, hilitsavir.com


מצרכים ל 2 מנות :
מכשיר ספירלה
4 זוקיני 
כ- 3 כפות כרישה קצוצה
טיפה פלפל חריף (לפי הטעם)
2  שיני שום כתושות (לפי הטעם)
2 כוסות פטריות חתוכות מסוגים שונים
שמן זית להקפצה
מעט בזיליקום
1/4 כוס קרם קוקוס
מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט  

הוראות הכנה:
מגלפים 4 זוקיני, במכשיר הספירלה, לפסטה, מפזרים מעט מלח, ומניחים בצד.
מחממים שמן זית במחבת. מקפיצים את הכרישה, השום והפלפל החריף עד שהם מבושלים במידה
קלה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים ביחד עוד דקותיים. 
מוסיפים את קרם הקוקוס. ברגע שהקרם מתחיל לבעבע מוסיפים את פסטת הזוקיני, 
מערבבים הכל ביחד ומיד מוציאים לצלחת. הזוקיני לא צריך להתבשל.
בתיאבון 😊

 
x

#{title}

#{text}

#{price}