עוגת שיש בסיר פלא, הכי משפחתית שיש - מקמח כוסמין

מצרכים:
6 ביצים בגודל L מופרדות
150  גרם (3/4 כוס) סוכר חום
קורט מלח
5 גרם (1 כפית) תמצית וניל
200 גרם (1 כוס) שמן
240 גרם (1 כוס) חלב
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח כוסמין מלא
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
30  גרם (3 כפות גדושות) קוקוס טחון- לא חובה
20 גרם (2 כפות גדושות) קקאו איכותי

לציפוי העוגה:
100 גרם שוקולד מריר איכותי
125 מ"ל ( 1/2 מיכל)  שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם מלח, וניל וסוכר. מתחילים במהירות נמוכה ועוברים למהירות הגבוהה ביותר עד ליצירת קצף יציב ולבן.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את החלמונים, השמן והחלב עד לאיחוד.

בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה והקוקוס.

בעזרת מטרפה מקפלים בעדינות את תערובת הקמחים אל הבלילה עד קבלת בלילה אוורירית

מעבירים קצת פחות מ – 1/3 מהתערובת ומערבבים עם הקקאו ליצירת תערובת כהה.

את התערובת הבהירה מעבירים לסיר הפלא (לא צריך לשמן) ואת התערובת הכהה מניחים בעזרת כף   מעל לתערובת הבהירה.

בעזרת שיפוד או סכין מערבבים מעט את התערובות ליצירת דוגמת שיש.

אפייה בגז: מניחים את תחתית הסיר המותאמת לגז על הלהבה הבינונית ומחממים אותה היטב, סוגרים את התבנית עם מכסה מותאם, מניחים את העוגה על התחתית החמה ומנמיכים את האש, אופים כ – 45-50 דקות בודקים בעזרת שיפוד הננעץ בעוגה ויוצא עם פירורים לחים בלבד.

אפייה בתנור: מחממים תנור ל – 160 מעלות בחום עליון תחתון ואופים את התבנית פתוחה כ – 45-50 דקות או עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.

עם סיום האפייה פותחים את המכסה ( אם אפיתם על הגז), הופכים את התבנית על מסננת כרבע שעה לשמירה על הגובה.

ממתינים לקירור מוחלט, לאחר קירור, העוגה משתחררת לרוב לבד אבל במידת הצורך מעבירים סכין בדפנות.

ציפוי העוגה (גנאש שוקולד): ממיסים את השוקולד והשמנת בפולסים קצרים במיקרוגל או בסיר קטן על הגז עד להמסה מלאה ומקשטים את העוגה.

פורסים ונהנים 😊

 

x

#{title}

#{text}

#{price}