עוגיות קינמון להכנה עם מכשיר זילוף העוגיות של Marcato

התמונה באדיבות: אפרת ליכטנשטט
המתכון באדיבות אפרת ליכטנשטט, בלוגרית וכותבת הספר " אז מה את עושה כל היום ?"
www.lichtenstadt.com

מצרכים לכ- 80-100 עוגיות קטנטנות :
150 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר, ¾ כוס
1 ביצה בטמפרטורת החדר
240 גרם קמח רגיל, ⅔1 כוסות
3 כפיות שטוחות קינמון
1 גרידה מתפוז שלם, לא חובה
¼ כפית מלח

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, לא טורבו.
מרפדים תבניות בנייר אפייה, אם ברשותכם תבנית בציפוי טפלון היא מושלמת לעוגיות האלה, משמנים אותה קלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומקרימים כשלוש דקות לקרם אחיד.
מנקים את תחתית הקערה עם מרית וממשיכים לערבל.
מוסיפים את הביצה ומערבלים.
מוסיפים קמח, קינמון (או וניל), גרידת תפוז ומלח ומערבלים קצרות, רק עד שהבצק אחיד.
ממלאים את המזרק בבצק ויוצרים את הצורות שרוצים.
אם עובדים עם נייר אפייה, חשוב להחזיק אותו בזמן שמנתקים את המזרק מהנייר.
אופים 14-16 דקות עד שהעוגיות מזהיבות, שמרו על התנור!
מצננים לגמרי ושומרים בקופסא אטומה עד שבועיים.

הערות:
ממליצה מאד להשתמש במשקל על מנת להגיע לתוצאה מדויקת.
לא אוהבים קינמון? אפשר כמובן להשמיט ולהוסיף כפית תמצית וניל.
אפשר לגוון עם תמצית שקדים, תמצית מי זהר או מי ורדים, הל ועוד ועוד.
יתכן וקמחים שונים יניבו תוצאות שונות, מומלץ להשתמש בקמח עוגות רגיל.
אי אפשר להחליף את החמאה בשמן או בשמן קוקוס. כן אפשר במרגרינה אבל אני לא ממליצה על זה.


 
x

#{title}

#{text}

#{price}