פסטה ירוקה

מרכיבים להכנת הבצק ביד:
500 גרם קמח חיטה-רכה
5 ביצים
כמות קטנה של מים
100 גרם תרד

הכנת הבצק עם המכונה החשמלית להכנת בצק:
500 גרם קמח חיטה-רכה
4 ביצים
כמות קטנה של מים, כך שהנוזלים יגיעו ל250 מ"ל
100 גרם תרד

חלופה טבעונית בשילוב קמחים
במקום להשתמש ב-500 גרם של קמח חיטה-רכה:
250 גרם של קמח איכותי מאוד ו250 גרם קמח חיטת דורום
במקום 5 ביצים: 250 מ"ל של מים

הכנת הבצק ביד
-הכינו את עלי התרד, הרתיחו אותם במשך 10-15 דקות, סננו אותם וסחטו את כל מי-הבישול החוצה ביסודיות; לאחר מכן העבירו אותם דרך המעבד
-צרו באר עם הקמח בקערה; שפכו את הביצים, המים והתרד המעובד לתוכה
-ערבבו את הקמח, הביצים, המים והתרד עם מזלג ולושו את הבצק
-המשיכו ללוש את הבצק ביד עד שהוא חלק ונדבק ביחד. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים, אם הוא דביק מדי הוסיפו מעט קמח
-הוציאו את הבצק מהקערה והניחו אותו על שולחן מקומח קלות. 
-המשיכו, במידת הצורך, ללוש את הבצק ביד; לאחר מכן, חיתכו אותו לארבעה חלקים.

הכנת בצק עם המכונה החשמלית להכנת בצק
-הכינו את עלי התרד, הרתיחו אותם במשך 10-15 דקות, סננו אותם וסחטו את כל מי-הבישול החוצה ביסודיות; לאחר מכן העבירו אותם דרך המעבד
-מדדו את הקמח והביצים בנפרד לתוך כוס המדידה:
מדדו את הקמח בחלק 1 של כוס המדידה. שברו את הביצים לתוך חלק 2 של כוס המדידה והוסיפו מים כך שהנוזלים יגיעו ל250 מ"ל
-שיפכו את הקמח, הביצים, המים והתרד המעובד לתוך המכונה/מיקסר; הפעילו אותה ולושו במשך 5 דקות
-הוציאו את הבצק מהמיקסר והניחו אותו על צלחת. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים, אם הוא דביק מדי הוסיפו מעט קמח; לאחר מכן, חיתכו אותו
לארבעה חלקים.

הכנת הגיליון
-הגדירו במכונת הפסטה את התאמת-העובי ל0 והעבירו את אחד מארבעת חתיכות הבצק דרך הרולרים החלקים. אם אתם משתמשים במכונה החשמלית להכנת בצק, התאימו את האביזר Sfoglia 150 עם הרולרים החלקים למכונה
-בעדינות אבקו את שני צידי הגיליון של הפסטה עם קמח וקפלו אותו לשניים. העבירו את גיליון הפסטה בחזרה דרך הרולרים החלקים שוב: חזרו על פעולות אלה מספר פעמים עד שלגיליון הפסטה יש צורה ארוכה ורגילה
-חיתכו את הגיליון שהתקבל לשני חלקים, ופזרו עליהם באורח קל קמח משני הצדדים
-הגדירו את התאמת-העובי ל1 והעבירו את הגיליון רק פעם אחת; לאחר מכן, קבעו את התאמת-העובי ל2 והעבירו את הגיליון פעם נוספת; לאחר מכן, קבעו
את התאמת-העובי ל3, וכן הלאה עד שתשיגו את העובי הנדרש
-התאימו למכונת פסטה אטלס או למכונה החשמלית להכנת בצק, את האביזר חיתוך הנבחר והעבירו את הגיליון דרך הרולרים החותכים כדי להשיג את צורת
הפסטה הנדרשת
(לא ניתן להרכיב אף אביזר חיתוך על מכונת פסטה אמפיה)
-לבסוף, בשלו את הפסטה שהכנתם, או אחסנו אותה לאחר שהשארתם אותה להתייבש על מעמד הייבוש שלנו (של מרקטו או מעץ) לשעה אחת לפחות.

טיפים פסטה טריה
-אין להשתמש בביצים קרות ישר מהמקרר
-אל תוסיפו מלח בהכנת הבצק
-הבצק הוא העקביות המושלמת כאשר הוא לא נדבק לאצבעות שלך
-העובי המומלץ של גיליון בצק לפטוצ'יני הוא 5 בהתאמת-עובי
-העובי המומלץ של גיליון בצק לטַגְלִיוׄלִינִי הוא 7 בהתאמת-עובי
-עובי גיליון הפסטה הדק ביותר מושג על ידי הגדרת המכונה על 9 והעברת גיליון הפסטה בה פעמיים
-אם הרולרים לא מסוגלים לחתוך את הגיליון זה אומר שהבצק רך מדי. הוסיפו קמח
-אם הבצק יבש מדי הרולרים לא יוכלו להכניסו פנימה. הוסיפו מים
-בשלו את הפסטה בכמות גדולה של מים חמים (4 ליטר ל1/2 קילוגרם של פסטה)
x

#{title}

#{text}

#{price}